MARK ROGERS – RHYTHM OF THE ROADS

Artiest info
Website
facebook

Info: Hemifran

“Rhythm Of The Roads” is de titel van de meest recente plaat van de Amerikaanse singer-songwriter Mark Rogers. Hij begon zijn muzikale carrière bijna veertig jaar geleden in Los Angeles als vertolker van alt.country- en Americana-nummers. Die carrière werd trouwens gedurende een vrij lange periode van bijna twee decennia onderbroken omdat hij er niet in slaagde om groot door te breken en zich dus wou gaan toeleggen op een rustig familieleven.

Hij verhuisde naar Williamsburg, Virginia en begon daar pas in 2015 aan een tweede leven als muzikant. Met het componeren van meer poppy liedjes zag Mark Rogers dat er wel een publiek te vinden was die naar zijn nieuw werk wilde luisteren. In 2017 bracht hij een eerste soloalbum uit in de vorm van een zes liedjes tellende EP die “Rearranged” als titel kreeg. Na een tweede EP “Qualifiers” uit 2018 bracht hij in 2019 al die songs samen op de cd “Laying It Down” wat zijn eerste volwaardige plaat zou worden.

Dit album “Rhythm Of The Roads” is daar nu het vervolg op en telt tien songs waarvoor Mark Rogers tijdens de lange periode van de coronapandemie alle teksten en de muziek componeerde. Voor de plaatopname trok hij naar de ‘Master Sound’-studio in Virginia Beach waar hij samen met Rob Ulsh tekende voor de rol van producer van “Rhythm Of The Roads”. De instrumentalisten die de songs op deze plaat hebben ingespeeld zijn bassist Jimmy Masters, elektrisch gitaristen Alan Parker en Larry Berwald en drummer Powell Randolph.

Op de melodieuze openingstrack en eerste single “Fifty Dollar Fine” en bij het heerlijk klinkende nummer “Joking” zingt Lori de los Santos harmony vocals en Bill Gurley is gastmuzikant op mandocello op de nummers “Waiting For Maria” en bij tweede single “Just So You Know” en “Joking” speelt hij op akoestische gitaar. Ook voor het toetsenwerk werden gasten uitgenodigd met John Toomey als pianist op het jazzy “Strange Anticipation” en Jamie Lewis op Hammond B3-orgel bij de swingende rocksong “Leaving” (zie 1e video). Audiovideo twee laat u ook nog kennismaken met het nummer “Rain Parade” en deze leuke nieuwe plaat van Mark Rogers wordt knap afgesloten met het nummer “Flying” dat ons qua zang heel even doet dromen van Don Henley ten tijde van ‘The Eagles’.

(valsam)
“’Rhythm Of The Roads’ is the second full-cd in the almost 40 years lasting musical career of the American singer-songwriter Mark Rogers from Virginia. It follows on the album ‘Laying It Down’ that was released in 2019. The ten songs on this new record are poppy and catchy tunes that will certainly be able to please a broad audience.“ – www.rootstime.be